Zelena Akademija 2014

Poziv na prijave

May 26, 2014 -  Preuzmite PDF sa pozivom na prijave ovdje

Zelena Akademija

Foto galerija sa ovogodišnje Zelene akademije popunjavat će se idućih dana...
 
 
Snimila: Mirela Šavrljuga

 
 
Snimila: Mirela Šavrljuga

Zelena Akademija 2012

Zelena Akademija

Program Zelene Akademije započeo sa radom

August 26, 2012 -
Cjelokupni program Zelene Akademije te raspored rada radnih grupa dostupan je ovdje. Sa rasporedom lokacija rada radnih grupa bit ćete upoznati po registraciji na info-desku koja se odvija u Hotelu Issa u utorak, 28.8. od 16 do 19:30 h. Sudionici/e koji dođu kasnije ili u nadolazećim danima programa isto mogu učiniti na info-desku gdje će preuzeti i radne materijale.

 

Po dolasku na otok Vis molimo sve da se prvo registriraju u Hotelu Issa u Visu gdje će neki od gostiju biti smješteni. Dio gostiju bit će  smješten u privatnom smještaju i Hotelu Tamaris te o tome obavješteni pri registraciji.


Otvaranje Zelene Akademije započinje u utorak, 28.8.2012. godine u 20 sati u prostorijama Hrvatskog doma uvodnim govorima te predavanjem Tine de Moor (Utrecht University).

Booklet sa dodatnim informacijama i biografijama sudionika ovdje

Program radne grupe "Public Media"
Program radne grupe "Digital Commons"
Program radne grupe "Education"
Program radne grupe "Water"
Program radne grupe "Urban"

 

Zelena Akademija-Odabir kandidata

- August 8, 2012 -

OBAVIJEST:

Završen izbor polaznika treće Zelene Akademije na Visu. Popis polaznika i polaznica možete naći ovdje!

Prvi nacrt programa Akademije možete naći ovdje.

Ove godine na Zelenoj Akademiji predavat će ugledne teoretičarke zajedničkih dobara Tine de Moor (NL), Silke Helrich (GE) i Saki Bailey (US), ekonomisti poput Davida Ellermana (US) i Vladimira Gligorova (AU), francuski intelektualac koji se borio protiv ACTA-e Jan Moullier Boutang (FR) te Jodi Dean (U.S) koja će analizirati perspektive Occupy Movementa.

Pored njih govorit će i Martin Draggo iz Urugvaja, ispred Friends of the Earth, o otimačini zemlje, Thomaso Fattori o privatizaciji vode u Italiji. Giovanni Allegreti iz Portugala predstavit će prednosti participativnog budžetiranja a Smary Mccarthy iz Islanda predstavit će vlastito sudjelovanje u pisanju novog ustava Islanda. Očekujemo brojno sudjelovanje oko stotinjak aktivista i stručnjaka u različitim područjima - od prirodnih resursa, urbanog razvoja, javnih medija, obrazovanja i digitalnih zajedničkih dobara - iz regije, Europe i svijeta.

Ovogodišnji program Zelene Akademije pripremio je zagrebački ured Heinrich Böll Stifunga uz pomoć programskog odbora (Srđan Dvornik, Srećko Horvat, Jagoda Munić, Tin Gazivoda i Danijela Dolenec), a uz podršku Zelene Evropske Fondacije, Open Society Foundations i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. U ostvaranju programa sudjeluju aktivno i partneri poput Zagreb Subversive Foruma, Zelene Akcije, Multimedijalnog instituta i H-Altera.

Novosti

Zelena Akademija-ZATVOREN POZIV ZA PRIJAVE!

- July 18, 2012 - Kandidatkinje i kandidati koji u selekcijskom postupku izabrane i izabrani u najuži krug bit će obavještenei o rezultatima prijave do 5. kolovoza 2012.godine na njihovu e-mail adresu.

Heinrich Böll Stiftung njemačka zelena politička fondacija u suradnji sa Zelenom Europskom Fondacijom, Open Society Foundations i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva te domaćim partnerima od 28. kolovoza do 2. rujna 2012. godine na otoku Visu organizira Zelenu Akademiju 2020, petodnevni program političkog obrazovanja sastavljen od niza predavanja, diskusija i radionica. 
Tema ovogodišnjeg događaja bit će ''Zajednička budućnost Evrope – Budućnost zajedničkih dobara u Evropi'. Najveći dio programa bit će usmjeren na pitanje zaštite zajedničkih dobara u Hrvatskoj, regiji i Evropi te političkim implikacijama ekonomske i demokratske krize u Evropi.
Program je zamišljen kao zajednička vježba svih sudionika i sudionica na planu imaginacije socijalnih, ekonomskih i političkih odnosa u budućoj Evropi sa posebnim fokusom na koncept zajedničkih dobara kao simboličnog terena za razgovor o novoj politici.
Više»

Zelena Akademija

Poziv za volontere

- July 8, 2012 - Zelena Akademija 2020 traži volontere za svoje, treće izdanje, ljetni program političkog obrazovanja u 2012. godini


Gdje?
Otok Vis

Kada?
28.08.2012 do 02.09.2012.

Tema ovogodišnje akademije:

Zajednička budućnost Evrope – budućnost zajedničkih dobara u Evropi

 

Što nudimo?»

Novosti

Zelena Akademija 2020

- June 28, 2012 - USKORO PRIJAVE

ZELENA AKADEMIJA 2020

Zajednička budućnost Evrope - Budućnost zajedničkih dobara u Evropi

Vis,  Hrvatska, 28.08.-02.09. 2012

Više ovdje»
NAJAVE

Dobrodošli na naše internet stranice!
Sva pitanja, komentare i prijedloge šaljite na: 
info@hr.boell.org

_________________________

Najave
----------------

“Europa za svakoga: premostimo jaz!” Forumi o politici migracija 12. – 13. Svibnja, Goethe Institut, Ulica Grada Vukovara, Zagreb
------------------

 

Arhiva događaja

ZELENA AKADEMIJA
 Preuzmite PDF sa pozivom na prijave klikanjem na banner


unlovking the future 15 godina hrvatskog ureda zaklade Heinrich Böll agenda Protiv na referendumu! focus on hungary Dossier
Publikacija

Preuzmite najnoviji broj lista dubrovačke građanske inicijative:

PRAKSA
Sve upite za mogućim stažiranjem u zagrebačkom uredu HBS-a šaljite na hbs-hr@zamir.net.
Upiti moraju sadržavati životopis i motivacijsko pismo.
Preporučujemo da razdoblje prakse nije kraće od 3 mjeseca.
Zahtjevi će se razmatrati po potrebi, nekoliko puta godišnje.
Spotlight on Croatia

 
sindikat biciklista
Subverzivac

 

Up&Underground možete preuzeti ovdje

Womens voices Womens choices Tipping point bener Alumniportal Deutschland Triple Crisis banner
Jugoistočna Europa uredi
green european foundation green new deal