Konferencija

Međunarodna konferencija Business as Unusual

Sve je jasnije da održiva budućnost Hrvatske i zemalja u regiji ovisi o radikalnom zaokretu koji je neophodan na tehnološkoj, institucionalnoj i vrijednosnoj razini. Do danas dominantna paradigma beskonačnog rasta sve više ukazuje da se zbog ograničenosti resursa i štetnih posljedica industrija po okoliš, privredni sustav mora fundamentalno transformirati kako bi život na planeti ostao moguć. Dosadašnji 'business as usual' generirao je ne samo brojne štete u okolišu nego i učinio mnoge privrede i države ovisnima o fosilnim gorivima, među ostalim uzrokujući energetsku nesigurnost i nepovratne posljedice klimatskih promjena.

Sa namjerom da propitamo takav razvoj i raspravljamo o mogucim alternativama, Heinrich Böll Stiftung, njemačka zelena politička zaklada, organizira trodnevni skup koji de okupiti veliki broj europskih i domacih stručnjaka u području ekonomije, energetike i ekologije. Taj trostruki E nije samo odgovoran za višestruku krizu u kojoj se nalazimo, dapače, uvjereni smo da postavljanjem novih odnosa između ta tri područja možemo uspješno doći do paradigme ujednačenog razvoja u kojem obnovljivi izvori energije i zelene industrije imaju ključnu i nezaobilaznu ulogu; ne samo za gospodarski prosperitet već i za slobodu pojedinca.

Sa tim ciljem želimo za istim stolom okupiti ekonomiste, ekologe, energetičare, sindikate, medije, predstavnike lokalnih samouprava i niz drugih aktera koji će razmjenom mišljenja unutar forumskih rasprava pokazati koje su mogućnosti da Hrvatska i na legislativnom i na strateškom planu pokrene mjere koje će nas postupno pretvoriti u dekarbonizirano društvo sa čistom energijom.

Pitanje prelaska na obnovljive izvore energije i zelene industrije u mnogome ovisi i o političkoj volji koja može utjecati na trenutno restriktivne javne politike u području energetike (Energetska strategija RH). Pokretanjem jednog stalnog dijaloga između svih dionika zainteresiranih za jačanje zelenih industrija želimo proširiti savez onih koji rade na održivoj budućnosti za Hrvatsku i na taj način je također povezuju sa njenim europskim okruženjem.

Preuzmi program
Priopćenje za tisak

Upute za dolazak

 

 

NAJAVE

Dobrodošli na naše internet stranice!
Sva pitanja, komentare i prijedloge šaljite na: 
info@hr.boell.org

_________________________

Najave
----------------

“Europa za svakoga: premostimo jaz!” Forumi o politici migracija 12. – 13. Svibnja, Goethe Institut, Ulica Grada Vukovara, Zagreb
------------------

 

Arhiva događaja

ZELENA AKADEMIJA
 Preuzmite PDF sa pozivom na prijave klikanjem na banner


unlovking the future 15 godina hrvatskog ureda zaklade Heinrich Böll agenda Protiv na referendumu! focus on hungary Dossier
Publikacija

Preuzmite najnoviji broj lista dubrovačke građanske inicijative:

PRAKSA
Sve upite za mogućim stažiranjem u zagrebačkom uredu HBS-a šaljite na hbs-hr@zamir.net.
Upiti moraju sadržavati životopis i motivacijsko pismo.
Preporučujemo da razdoblje prakse nije kraće od 3 mjeseca.
Zahtjevi će se razmatrati po potrebi, nekoliko puta godišnje.
Spotlight on Croatia

 
sindikat biciklista
Subverzivac

 

Up&Underground možete preuzeti ovdje

Womens voices Womens choices Tipping point bener Alumniportal Deutschland Triple Crisis banner
Jugoistočna Europa uredi
green european foundation green new deal