Konferencija

Međunarodna konferencija Business as Unusual

Sve je jasnije da održiva budućnost Hrvatske i zemalja u regiji ovisi o radikalnom zaokretu koji je neophodan na tehnološkoj, institucionalnoj i vrijednosnoj razini. Do danas dominantna paradigma beskonačnog rasta sve više ukazuje da se zbog ograničenosti resursa i štetnih posljedica industrija po okoliš, privredni sustav mora fundamentalno transformirati kako bi život na planeti ostao moguć. Dosadašnji 'business as usual' generirao je ne samo brojne štete u okolišu nego i učinio mnoge privrede i države ovisnima o fosilnim gorivima, među ostalim uzrokujući energetsku nesigurnost i nepovratne posljedice klimatskih promjena.

Sa namjerom da propitamo takav razvoj i raspravljamo o mogucim alternativama, Heinrich Böll Stiftung, njemačka zelena politička zaklada, organizira trodnevni skup koji de okupiti veliki broj europskih i domacih stručnjaka u području ekonomije, energetike i ekologije. Taj trostruki E nije samo odgovoran za višestruku krizu u kojoj se nalazimo, dapače, uvjereni smo da postavljanjem novih odnosa između ta tri područja možemo uspješno doći do paradigme ujednačenog razvoja u kojem obnovljivi izvori energije i zelene industrije imaju ključnu i nezaobilaznu ulogu; ne samo za gospodarski prosperitet već i za slobodu pojedinca.

Sa tim ciljem želimo za istim stolom okupiti ekonomiste, ekologe, energetičare, sindikate, medije, predstavnike lokalnih samouprava i niz drugih aktera koji će razmjenom mišljenja unutar forumskih rasprava pokazati koje su mogućnosti da Hrvatska i na legislativnom i na strateškom planu pokrene mjere koje će nas postupno pretvoriti u dekarbonizirano društvo sa čistom energijom.

Pitanje prelaska na obnovljive izvore energije i zelene industrije u mnogome ovisi i o političkoj volji koja može utjecati na trenutno restriktivne javne politike u području energetike (Energetska strategija RH). Pokretanjem jednog stalnog dijaloga između svih dionika zainteresiranih za jačanje zelenih industrija želimo proširiti savez onih koji rade na održivoj budućnosti za Hrvatsku i na taj način je također povezuju sa njenim europskim okruženjem.

Preuzmi program
Priopćenje za tisak

Upute za dolazak

 

 

NAJAVE

Dobrodošli na naše internet stranice!
Sva pitanja, komentare i prijedloge šaljite na: 
info@hr.boell.org

_________________________

Najave
----------------

Grupa 22, u suradnji s partner organizacijom Heinrich Böll Stiftung Hrvatska, poziva vas na istraživački seminar 'Kakvu ekonomiju treba održivi razvoj?', koji će održati Dražen Šimleša, član Grupe 22 i znanstveni suradnik na Institutu društvenih istraživanja Ivo Pilar.  Seminar će se održati 15.4.2014. s početkom u 19h u Showroomu, Teslina 7 u Zagrebu. Molimo potvrditi dolazak na adresu: basicsocialincome@gmail.com
------------------

Javna rasprava ''Znanost klimatskih promjena i Hrvatska" 23. travnja 2014. u 10:00h u Novinarskom domu u suradnji sa Zelenom Akcijom i Grupom 22.

____________________________

 

Arhiva događaja

15 godina hrvatskog ureda zaklade Heinrich Böll agenda Protiv na referendumu! focus on hungary Zelena Akademija Dossier
Publikacija

Preuzmite najnoviji broj lista dubrovačke građanske inicijative:

PRAKSA
Sve upite za mogućim stažiranjem u zagrebačkom uredu HBS-a šaljite na hbs-hr@zamir.net.
Upiti moraju sadržavati životopis i motivacijsko pismo.
Preporučujemo da razdoblje prakse nije kraće od 3 mjeseca.
Zahtjevi će se razmatrati po potrebi, nekoliko puta godišnje.
Prijave Spotlight on Croatia

 
sindikat biciklista
Subverzivac

 

Up&Underground možete preuzeti ovdje

Womens voices Womens choices Tipping point bener Alumniportal Deutschland Triple Crisis banner
Jugoistočna Europa uredi
green european foundation green new deal