Alumniportal Deutschland

Da umrežavanje postaje sve važnije u akademskom i poslovnom svijetu, dokaz je i Alumniportal Deutschland, portal koji je odnedavno prisutan i u Hrvatskoj.

Alumniportal Deutschland je online projekt koji su pokrenule njemačke institucije – AGEF (Radna skupina za razvoj i stručno usavršavanje), Zaklada Alexander-von-Humboldt, CIM (Centar za međunarodne migracije i razvoj) DAAD (Njemačka služba za akademsku razmjenu), Goethe-Institut i GIZ (Njemačko društvo za međunarodnu razmjenu) - a koji financira njemačka vlada.

Ovdje se pod pojmom alumni podrazumijevaju sadašnji i bivši stipendisti njemačkih zaklada, znanstvenici, stručnjaci, svi oni koji su radili, studirali i usavršavali se u Njemačkoj i o svom trošku, a u tu kategoriju među ostalim ulaze i  profesori i studenti njemačkog jezika.

Ovaj besplatan portal njima i sveučilištima, zakladama,  poduzećima i drugim institucijama nudi mogućnost da se umreže i povežu u suradnji na projektima i sklapanju poslova u cijelome svijetu.

Zahvaljujući ovom portalu registrirani članovi mogu uspostaviti i održavati kontakte te ponuditi i pronaći posao. Svi registrirani članovi ovoga globalnog portala na njemu mogu prezentirati svoje vrijednosti i projekte. Bivši stipendisti predstavljaju sebe i svoje vještine, poduzeća svoju djelatnost i nude posao, sveučilišta  studijske programe i projekte, a zaklade projekte i mogućnosti stipendiranja.

Osim toga, ovaj portal može poslužiti i kao svojevrsno daljnje usavršavanje jer je platforma za razmjenu mišljenja, iskustava i znanja iz raznih znanstvenih i stručnih područja. Članovi portala se tako uključuju u grupe, pišu blogove i raspravljaju o zanimljivim temama.

Na portalu se osim toga mogu pretraživati konferencije, radionice, događanja, seminari i mogućnosti studiranja i daljnjeg usavršavanja u Njemačkoj i drugdje u svijetu.

Također je moguće vježbati i obnavljati njemački jezik jer portal nudi tekstove, vježbe i zadatke na njemačkom jeziku te oglašava tečajeve njemačkog jezika.

 

Ovdje je direktan link na portal:

http://www.alumniportal-deutschland.org/

a ovdje link na registraciju:

https://www.alumniportal-deutschland.org/services/login/auswahl.html


 

NAJAVE

Dobrodošli na naše internet stranice!
Sva pitanja, komentare i prijedloge šaljite na: 
info@hr.boell.org

_________________________

Najave
----------------

Grupa 22, u suradnji s partner organizacijom Heinrich Böll Stiftung Hrvatska, poziva vas na istraživački seminar 'Kakvu ekonomiju treba održivi razvoj?', koji će održati Dražen Šimleša, član Grupe 22 i znanstveni suradnik na Institutu društvenih istraživanja Ivo Pilar.  Seminar će se održati 15.4.2014. s početkom u 19h u Showroomu, Teslina 7 u Zagrebu. Molimo potvrditi dolazak na adresu: basicsocialincome@gmail.com
------------------

Javna rasprava ''Znanost klimatskih promjena i Hrvatska" 23. travnja 2014. u 10:00h u Novinarskom domu u suradnji sa Zelenom Akcijom i Grupom 22.

____________________________

 

Arhiva događaja

15 godina hrvatskog ureda zaklade Heinrich Böll agenda Protiv na referendumu! focus on hungary Zelena Akademija Dossier
Publikacija

Preuzmite najnoviji broj lista dubrovačke građanske inicijative:

PRAKSA
Sve upite za mogućim stažiranjem u zagrebačkom uredu HBS-a šaljite na hbs-hr@zamir.net.
Upiti moraju sadržavati životopis i motivacijsko pismo.
Preporučujemo da razdoblje prakse nije kraće od 3 mjeseca.
Zahtjevi će se razmatrati po potrebi, nekoliko puta godišnje.
Prijave Spotlight on Croatia

 
sindikat biciklista
Subverzivac

 

Up&Underground možete preuzeti ovdje

Womens voices Womens choices Tipping point bener Alumniportal Deutschland Triple Crisis banner
Jugoistočna Europa uredi
green european foundation green new deal