Alumniportal Deutschland

Da umrežavanje postaje sve važnije u akademskom i poslovnom svijetu, dokaz je i Alumniportal Deutschland, portal koji je odnedavno prisutan i u Hrvatskoj.

Alumniportal Deutschland je online projekt koji su pokrenule njemačke institucije – AGEF (Radna skupina za razvoj i stručno usavršavanje), Zaklada Alexander-von-Humboldt, CIM (Centar za međunarodne migracije i razvoj) DAAD (Njemačka služba za akademsku razmjenu), Goethe-Institut i GIZ (Njemačko društvo za međunarodnu razmjenu) - a koji financira njemačka vlada.

Ovdje se pod pojmom alumni podrazumijevaju sadašnji i bivši stipendisti njemačkih zaklada, znanstvenici, stručnjaci, svi oni koji su radili, studirali i usavršavali se u Njemačkoj i o svom trošku, a u tu kategoriju među ostalim ulaze i  profesori i studenti njemačkog jezika.

Ovaj besplatan portal njima i sveučilištima, zakladama,  poduzećima i drugim institucijama nudi mogućnost da se umreže i povežu u suradnji na projektima i sklapanju poslova u cijelome svijetu.

Zahvaljujući ovom portalu registrirani članovi mogu uspostaviti i održavati kontakte te ponuditi i pronaći posao. Svi registrirani članovi ovoga globalnog portala na njemu mogu prezentirati svoje vrijednosti i projekte. Bivši stipendisti predstavljaju sebe i svoje vještine, poduzeća svoju djelatnost i nude posao, sveučilišta  studijske programe i projekte, a zaklade projekte i mogućnosti stipendiranja.

Osim toga, ovaj portal može poslužiti i kao svojevrsno daljnje usavršavanje jer je platforma za razmjenu mišljenja, iskustava i znanja iz raznih znanstvenih i stručnih područja. Članovi portala se tako uključuju u grupe, pišu blogove i raspravljaju o zanimljivim temama.

Na portalu se osim toga mogu pretraživati konferencije, radionice, događanja, seminari i mogućnosti studiranja i daljnjeg usavršavanja u Njemačkoj i drugdje u svijetu.

Također je moguće vježbati i obnavljati njemački jezik jer portal nudi tekstove, vježbe i zadatke na njemačkom jeziku te oglašava tečajeve njemačkog jezika.

 

Ovdje je direktan link na portal:

http://www.alumniportal-deutschland.org/

a ovdje link na registraciju:

https://www.alumniportal-deutschland.org/services/login/auswahl.html


 

NAJAVE

Dobrodošli na naše internet stranice!
Sva pitanja, komentare i prijedloge šaljite na: 
info@hr.boell.org

_________________________

Najave
----------------

“Europa za svakoga: premostimo jaz!” Forumi o politici migracija 12. – 13. Svibnja, Goethe Institut, Ulica Grada Vukovara, Zagreb
------------------

 

Arhiva događaja

ZELENA AKADEMIJA
 Preuzmite PDF sa pozivom na prijave klikanjem na banner


unlovking the future 15 godina hrvatskog ureda zaklade Heinrich Böll agenda Protiv na referendumu! focus on hungary Dossier
Publikacija

Preuzmite najnoviji broj lista dubrovačke građanske inicijative:

PRAKSA
Sve upite za mogućim stažiranjem u zagrebačkom uredu HBS-a šaljite na hbs-hr@zamir.net.
Upiti moraju sadržavati životopis i motivacijsko pismo.
Preporučujemo da razdoblje prakse nije kraće od 3 mjeseca.
Zahtjevi će se razmatrati po potrebi, nekoliko puta godišnje.
Spotlight on Croatia

 
sindikat biciklista
Subverzivac

 

Up&Underground možete preuzeti ovdje

Womens voices Womens choices Tipping point bener Alumniportal Deutschland Triple Crisis banner
Jugoistočna Europa uredi
green european foundation green new deal