Rolf Holub

July 28, 2011

Rolf Holub

Zastupnik Stranke zelenih u koruškom parlamentu. Hrvatskoj javnosti poznat po tome što je njegova stranka prva (već 2007.) sastavila dokument o aferi Hypo te je potom postao predsjednik istražnog povjerenstva o tom slučaju. U tijeku istrage, razgovarao je s mnogim ličnostima iz političkog života, uključujući Željka Rohatinskog, Mladena Bajića, Vladimira Zagorca. Portal Index ga je tako nazvao „noćnom morom Ive Sanadera“. Ustvrdio je da postoje veze Sanadera i Jörga Haidera, a za potonjeg je tvrdio da bez njega širenje istočnom Europom ne bi bilo moguće. Također, upozorio je na moguće veze Hypo banke i Ivića Pašalića te Tome Horvatinčića.
Njegovi koruški Zeleni bili su jedini koji su se usprotivili zahtjevima koruškog parlamenta da se prijetnjom blokade pristupa EU uvjetuje zatvaranje nuklearne elektrane u Krškom, iako se oštro protive nuklearnoj energiji. Osim politikom, u životu se bavi muzikom, kazalištem i kabaretom, a živi i radi u Klagenfurtu.

Na Zelenoj Akademiji 2020 Rolf Holub će održati večernje predavanje o povezanosti bankarskog sustava sa koruptivnim praksama na primjeru Hypo Banke.

NAJAVE

Dobrodošli na naše internet stranice!
Sva pitanja, komentare i prijedloge šaljite na: 
info@hr.boell.org

_________________________

Najave
----------------

Grupa 22, u suradnji s partner organizacijom Heinrich Böll Stiftung Hrvatska, poziva vas na istraživački seminar 'Kakvu ekonomiju treba održivi razvoj?', koji će održati Dražen Šimleša, član Grupe 22 i znanstveni suradnik na Institutu društvenih istraživanja Ivo Pilar.  Seminar će se održati 15.4.2014. s početkom u 19h u Showroomu, Teslina 7 u Zagrebu. Molimo potvrditi dolazak na adresu: basicsocialincome@gmail.com
------------------

Javna rasprava ''Znanost klimatskih promjena i Hrvatska" 23. travnja 2014. u 10:00h u Novinarskom domu u suradnji sa Zelenom Akcijom i Grupom 22.

____________________________

 

Arhiva događaja

15 godina hrvatskog ureda zaklade Heinrich Böll agenda Protiv na referendumu! focus on hungary Zelena Akademija Dossier
Publikacija

Preuzmite najnoviji broj lista dubrovačke građanske inicijative:

PRAKSA
Sve upite za mogućim stažiranjem u zagrebačkom uredu HBS-a šaljite na hbs-hr@zamir.net.
Upiti moraju sadržavati životopis i motivacijsko pismo.
Preporučujemo da razdoblje prakse nije kraće od 3 mjeseca.
Zahtjevi će se razmatrati po potrebi, nekoliko puta godišnje.
Prijave Spotlight on Croatia

 
sindikat biciklista
Subverzivac

 

Up&Underground možete preuzeti ovdje

Womens voices Womens choices Tipping point bener Alumniportal Deutschland Triple Crisis banner
Jugoistočna Europa uredi
green european foundation green new deal